Kerstengel

Het hoeft niet groot, mag ook heel klein, maar wilt u iemands lichtpuntje zijn?

Dit bericht is geplaatst op 10-11-2023
Kerstengel

December is een tijd van warmte, aandacht en liefde. Helaas is dat niet voor iedereen zo. Voor sommige mensen zijn het donkere dagen. Tijdens de decembermaand kun jij als Kerstengel op pad om om te zien naar een stadsgenoot die om welke reden dan ook een lichtpuntje kan gebruiken. Zo willen we samen licht verspreiden in donkere tijden.

Wat doet een kerstengel?

De kerstengel laat gedurende de Decembermaand iets van zich horen. Het is de bedoeling dat je als kerstengel iemand bemoedigt, een kerstpakket, lekkers of een bloemetje brengt. Wat je maar bedenkt. Het project gaat om het gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Iedereen jong en oud, groot of klein, kan zich aanmelden als kerstengel.

Voor wie ben je een kerstengel?

Als kerstengel wordt je verbonden aan een persoon / huishouden die om goede redenen op dat moment jouw bemoediging goed kan gebruiken. Het merendeel van de ontvangers wordt aangemeld door hulpverleners. Denk aan ouderen, alleenstaanden, jongeren, maar ook kinderen, ziek en gezond. De buurman of buurvrouw waar je nooit bezoek ziet. Een mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor het runnen van haar gezin staat, een weduwnaar die het eenzaam vindt na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellende is van een ziekte, een vluchteling, iemand die veel moeilijkheden achter de rug heeft…ga zo maar door.

Praktisch

· Je kunt je aanmelden als Kerstengel tot en met 28 november

· Je wordt gekoppeld aan een ontvanger. Je ontvangt in de week van 4 december een email met informatie over de ontvanger aan wie je bent gekoppeld.

· Als je de informatie hebt, zoek je contact met de ontvanger en stem je af wanneer je langs gaat. Op basis van eventuele wensen of informatie over de persoon, ga je zelf op zoek naar iets leuks waar je de persoon mee kan verrassen.

· Uiterlijk het weekend van 23 december ga je langs bij de persoon aan wie je bent gematcht met iets leuks/lekkers/moois…

Aanmelden Klik hier voor informatie en om je aan te melden.