Duurzame kerst

De werkgroep duurzaamheid wil jullie graag inspireren met wat duurzame ideeën voor deze maand. Zo kunnen we misschien met elkaar duurzame keuzes maken.

Dit bericht is geplaatst op 01-12-2023
Duurzame kerst

De december maand is vandaag officieel begonnen. Een maand voor feest, samenzijn, cadeautjes, gezelligheid, eten en drinken. Een maand waarin we veel dingen kopen en waarin we best veel keuzes maken. De werkgroep duurzaamheid wil jullie graag inspireren met wat duurzame ideeën voor deze maand. Zo kunnen we misschien met elkaar duurzame keuzes maken.

Een treffend citaat uit een interview met Matty van Leienhorst in het ND: ‘Sommigen zeggen dat ons individuele gedrag er niet toe doet als je het afzet tegen het effect op wereldschaal. Ik vind dat niet, je wilt Jezus volgen en dan boeit het effect niet eens. Het gaat om respect voor Zijn schepping en de schepselen’.

Kerstboom

Als ie nog niet staat gaan de meeste mensen komende week vast op pad voor een kerstboom. Heerlijk die geur van dennen in je huis en het staat zo onwijs gezellig. Zeker, maar is het ook niet een beetje gek dat we elk jaar een boom kappen om die 4 weken in ons huis te zetten om deze vervolgens weer te laten verbranden? Dat kan natuurlijk best anders: je kan een kunstkerstboom kopen of de boom in je tuin planten en ieder jaar opnieuw gebruiken. Maar er is ook een heel leuk ander duurzaam alternatief: https://www.beterboompje.nl/

Je koopt een kerstboom, haalt hem op en brengt hem na het nieuwe jaar weer terug. De boom wordt dan weer terug gepland en kun je volgend jaar weer gebruiken. Het dichtstbijzijnde ophaalpunt is in Barendrecht, dus dat is prima aan te rijden. Er zit overigens ook een ophaalpunt op de Belevenisboerderij in Schieveen, dat is meteen een onwijs leuk uitje voor de kinderen.

Wie doet er mee?!

Werkgroep Duurzaamheid