Alpha Cursus

Met Alpha Online wil Missie Dordt mensen eenvoudig de mogelijkheid geven om vanuit de huizen het christelijk geloof te ontdekken. Dit als antwoord op de groeiende vraag naar zingeving. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha cursus gevolgd.

33% van de Nederlands denkt nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Dit geldt voor zowel christenen als andersgelovigen en niet-religieuzen. Zo blijkt uit een nationaal onderzoek dat Alpha Nederland liet uitvoeren door R2 Research. Een op de drie mensen die met zingeving aan de slag wil meent dat een online gespreksgroep, gezien de huidige corona-maatregelen hen kan helpen, om dit serieus op te pakken.

In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je bent van harte welkom op Alpha Online! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen.

Neem voor meer informatie contact op met Alpha in Dordt via alpha@missiedordt.nl of kijk voor verhalen van Alpha-deelnemers op alpha-cursus.nl.

Daarnaast is er ook een Alpha-cursus speciaal gericht op jongeren van 18 tot 25. Meer info? Mail dan naar alpha18plus@missiedordt.nl

Eerstvolgende startdata:

Youth Alpha: 18 januari 2024